Εξοικονομώ 2021: Κερδισμένοι & Αδικημένοι • Ποσοστά επιτυχίας: 19% – 100% • Μόρια: 6,376 – 72,234 • Πίνακες ανά Περιφέρεια

Αποκαλυπτικά είναι τα αρχικά αποτελέσματα αιτήσεων μονοκατοικιών και διαμερισμάτων στο «Εξοικονομώ 2021» τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από το ΥΠΕΝ.
Σύμφωνα με τους αρχικούς πίνακες κατάταξης, παρατηρήθηκαν τεράστιες διαφορές μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων, τόσο σε επίπεδο βάσης μοριοδότησης, όσο και σε ποσοστό επιτυχίας επί του συνόλου των αιτήσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Λόγω ξεχωριστού προϋπολογισμού που είχε το νέο πρόγραμμα για τα ευάλωτα νοικοκυριά (1η εισοδηματική κατηγορία), το ΥΠΕΝ εξέδωσε δύο διαφορετικούς πίνακες, έναν για την χαμηλότερη εισοδηματική κατηγορία και έναν για τις υπόλοιπες. Επιπλέον, όπως επισήμανε στη σημερινή του ενημέρωση το ΥΠΕΝ, ο προϋπολογισμός για τους ευάλωτους πολίτες αυξήθηκε κατά 20 εκατ. ευρώ, σε συνολικά 120 εκατ. ευρώ, καθώς κεφάλαια που δεν δεσμεύτηκαν από ενδιαφερόμενους σε ορισμένες περιφερειακές ενότητες, ανακατανεμήθηκαν αποκλειστικά στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία με στόχο την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

Το τελικό αποτέλεσμα, όπως αποτυπώνεται στους σημερινούς αρχικούς πίνακες, διαμορφώθηκε κυρίως από τα διαθέσιμα κονδύλια ανά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα, τις διαφορετικές ενεργειακές ανάγκες ανά περιοχή και το ενδιαφέρον των πολιτών. Στην πράξη, βλέποντας να καταγράφονται τεράστιες διαφορές στις βάσεις υπαγωγής οι οποίες κυμάνθηκαν από 6,376 έως και 72,234 (Περιφερειακή Ενότητα Μήλου, Εισοδηματική Κατηγορία 2 – 5 και Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Εισοδηματική Κατηγορία 1 αντίστοιχα) καθώς και στα ποσοστά επιτυχούς υπαγωγής τα οποία κυμάνθηκαν από 19,77% έως και 100%, πολλοί ιδιοκτήτες, μηχανικοί και σύμβουλοι έργου αισθάνονται αδικημένοι.

Παρατηρώντας κανείς τα αποτελέσματα στην ίδια Περιφέρεια ή ακόμα και στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, θα διαπιστώσει πως οι διαφορές στα ποσοστά επιτυχίας είναι σημαντικές. Για παράδειγμα, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου φαίνεται πως οι Περιφερειακές Ενότητες Χίου και Λέσβου έχουν ποσοστό επιτυχούς προσωρινής υπαγωγής 36,17% και 41,44% αντίστοιχα, την ίδια στιγμή που όλες οι υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της ίδιας Περιφέρειας έχουν ποσοστό 100%, ανεξαρτήτως εισοδηματικής κατηγορίας. Βορειότερα και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας και Κιλκίς που υπάγονται και οι δύο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν παραπλήσιους προϋπολογισμούς, καταγράφονται ποσοστά επιτυχίας 24,43% και 84,49% αντίστοιχα. Ομοίως, στην Κρήτη και συγκεκριμένα στις Ενότητες Ρεθύμνου και Λασιθίου, καταγράφονται ποσοστά 26,71% και 100,00% αντίστοιχα. Ενώ στις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας και Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με παραπλήσιο πλήθος προσωρινών ωφελούμενων καταγράφονται ποσοστά 19,77% και 96,88% αντίστοιχα!

Δείτε παρακάτω τους πίνακες των αποτελεσμάτων ανά Περιφέρεια, για όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες και τις Περιφερειακές Ενότητες:

Τσίμας Ε. Αλέξανδρος
Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός – Πολεοδόμος Ε.Μ.Π.
4ης Νοεμβρίου 3 , Αριδαία / Τηλ: 6972355532 & 2384500153
Email: tsimas.al@gmail.com / www.tsimas.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ:

FACEBOOK ΕΔΩ & Instagram ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *