Τέλος για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στην Αττική σε 51′

Για 51’ έμεινε τελικά ανοικτό το πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» για αιτήσεις κατοικιών που βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής, με διαθέσιμο προϋπολογισμό 161.300.000 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες των μηχανικών – συμβούλων έργου.

Κατά τη διάρκεια υποβολής των αιτήσεων, υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις στην άντληση στοιχείων των ΠΕΑ από το buildingcert, παγώνοντας τη διαδικασία σε φάση loading. Κάποιοι από τους χρήστες προτίμησαν να περιμένουν να φορτώσουν τα στοιχεία, μη ρισκάροντας την εκ νέου υποβολή, χάνοντας όμως πολύτιμο χρόνο, ενώ σε κάποιους χρήστες που ανανέωσαν τη σελίδα του πληροφοριακού, εμφανίστηκε μήνυμα για ΑΑ ΠΕΑ που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί. Δυστυχώς, αν και η μεταφορά του πληροφοριακού στο gov.gr λειτούργησε θετικά, τα προβλήματα τελικά προέκυψαν από το buildingcert.Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, μέσα στα πρώτα πέντε λεπτά από την έναρξη της λειτουργίας υποβλήθηκαν στο σύστημα περί τις 10.000 αιτήσεις.


Η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.50 το πρωί. Υποβλήθηκαν 17.673 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 8.702, δεσμεύοντας το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την Περιφέρεια (144,8 εκατ. ευρώ). Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 16.600 ευρώ.


Τέλος, αναφορικά με το θέμα των καθυστεήσεων που προέκυψε κατά την ταυτοποίηση των ΠΕΑ, από το ΥΠΕΝ σημειώνεται ότι κατά την σημερινή ημέρα καταγράφηκαν μικρές καθυστερήσεις στο σύστημα του Building Cert, που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο ότι μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων σπεύδουν τελευταία στιγμή να εκδώσουν Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) ή να τροποποιήσουν ήδη υφιστάμενο, με αποτέλεσμα το Building Cert να δέχεται μεγάλο φόρτο.


www.tsimas.com / 4ης Νοεμβρίου 3 , Αριδαία / Τηλ: 6972355532 & 2384500153 / Email: tsimas.al@gmail.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *