Προδημοσίευση Οδηγού Νέου Εξοικονομώ: Κατεβάστε Το Επίσημο Κείμενο

Με σημαντική καθυστέρηση σε σύγκριση με τις εξαγγελίες στελεχών του ΥΠΕΝ που προηγήθηκαν, δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγη ώρα η συνοπτική μορφή του οδηγού του επόμενου προγράμματος “Εξοικονομώ” το οποίο θα τρέξει το προσεχές φθινόπωρο, με μια σειρά από σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με τα προγράμματα που προηγήθηκαν.

Όπως είχε ενημερώσει και κατά την παρουσίαση του επερχόμενου κύκλου του εξοικονομώ το ΥΠΕΝ, στο επόμενο πρόγραμμα καταργείται η η σειρά προτεραιότητας ως κριτήριο επιτυχούς υποβολής της αίτησης και εισάγεται ένα σύστημα βαθμολογίας με συγκεκριμένα κριτήρια, ενώ καθιερώνεται λίστα επιλαχόντων, νέοι “κόφτες” στους προϋπολογισμούς & συγκεκριμένες επιλέξιμες παρεμβάσεις. Επιπλέον, όπως είχε καταγράψει έγκαιρα το B2Green, απαιτείται η έκδοση Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, η οποία και θα επιδοτείται.

Επιπλέον, ήδη γνωρίζουμε πως τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων υπαγωγής και το ποσοστό συμμετοχής τους στην τελική βαθμολογία, θα είναι τα ακόλουθα:

  • Ανηγμένο κόστος εξοικονόμησης ενέργειας*, 50%
  • Βαθμοημέρες, 7%
  • Ενεργειακή κλάση, βάσει Α’ ΠΕΑ, 5%
  • Παλαιότητα κατασκευής, 3%
  • Εισόδημα (€)/μέλος οικογένειας, 14%
  • ΑμεΑ**, 7%
  • Πολύτεκνοι***, 7%
  • Μονογονεϊκή Οικογένεια, 7%

* Το ανηγμένο κόστος εξοικονόμησης ενέργειας θα προκύπτει από τη διαφορά στην κατανάλωση βάσει Α ΠΕΑ και σεναρίου προς το προτεινόμενο κόστος παρεμβάσεων.
** Ως Α.Μ.Ε.Α. στο πρόγραμμα λαμβάνονται υπ’ όψιν ο αιτών, ή ο/η σύζυγος (σε περίπτωση οικ. εισοδήματος)
*** Αναγκαίο πρόσφατο (εντός εξαμήνου) Πιστοποιητικό Πολυτεκνικής Ιδιότητας της ΑΣΠΕ και πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Στο κείμενο της προδημοσίευσης του οδηγού δίνονται στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού της τελικής βαθμολογίας, τις επιδοτούμενες παρεμβάσεις, λεπτομέρειες που αφορούν σε ειδικές κατηγορίες κλπ. Επιπλέον, ενόψει του οριστικού κειμένου του οδηγού του προγράμματος, το ΥΠΕΝ ενημερώνει πως θα δέχεται τις παρατηρήσεις των πολιτών για το πρόγραμμα μέχρι και την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου στο email diavouleusi.exoikonomo@prv.ypeka.gr, θέτοντας ουσιαστικά τα βασικά στοιχεία του προγράμματος σε διαβούλευση.

Μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες και να κατεβάσετε το κείμενο της προδημοσίευσης, πατώντας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο μας: 4ης Νοεμβρίου 3, Αριδαία, στα τηλέφωνα: 6972355532 / 2384500153 και στο site μας www.tsimas.com

Τσίμας Ε. Αλέξανδρος
Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός – Πολεοδόμος Ε.Μ.Π.
4ης Νοεμβρίου 3 , Αριδαία / Τηλ: 6972355532 & 2384500153
Email: tsimas.al@gmail.com / www.tsimas.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ:

FACEBOOK ΕΔΩ & Instagram ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *