Εξοικονομώ: Λήξη προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών • Παράταση ζητά το ΤΕΕ

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης σχετικά με την έναρξη υποβολής δικαιολογητικών στις 02/03/2021 των αιτήσεων που ήταν ήδη στο στάδιο δικαιολογητικών, το ΥΠΕΝ υπενθυμίζει ότι για τις αιτήσεις αυτές η τελευταία ημέρα υποβολής δικαιολογητικών στο πληροφοριακό σύστημα του Προγράμματος “Εξοικονομώ Αυτονομώ” είναι η 01/04/2021. Για όσες αιτήσεις έχουν εισέλθει ή θα εισέλθουν στο στάδιο υποβολής δικαιολογητικών μετά τις 02/03/2021, ως έναρξη της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών ορίζεται αυτόματα στο πληροφοριακό σύστημα η ημερομηνία  εισόδου στο στάδιο αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, από το ΥΠΕΝ τονίζεται ότι, σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος, για την εν λόγω προθεσμία δεν προβλέπεται παράταση. Συνεπώς σε όσες αιτήσεις δεν υποβληθούν δικαιολογητικά εντός της οριζόμενης προθεσμίας, αυτές θα ακυρώνονται αυτόματα.

Βάσει των ανωτέρω, από το ΥΠΕΝ παρακαλούνται οι χρήστες, ωφελούμενοι και σύμβουλοι έργου, να παρακολουθούν την σχετική προθεσμία πού ειναι ενεργοποιημένη στην καρτέλα Προθεσμίες της αίτησής τους.

Η θέση του ΤΕΕ

Στην τακτική συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. στις 23-3, τέθηκε από τον Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα της Διοικούσας κ. Πατάβρα, το ζήτημα της παράτασης κατάθεσης δικαιολογητικών στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Αυτονομώ” ως εξής:

«Η Διοικούσα επιτροπή, αναλογιζόμενη τις μεγάλες καθυστερήσεις που προκύπτουν σε δημόσιες υπηρεσίες λόγω των υγειονομικών συνθηκών, ζητάει από το ΥΠΕΝ την δυνατότητα παράτασης κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις ενταχθείσες αιτήσεις στο πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ, που αφορούν:

α) Τη βεβαίωση από τον οικείο ΟΤΑ από την οποία προκύπτει η ταυτοποίηση του ακινήτου

β) Το πιστοποιητικό μεταγραφής από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο ή καταχώρησης στο οικείο Κτηματολογικό Γραφείο, για ακίνητα τα οποία αποκτήθηκαν το 2020»

Η Διοικούσα Επιτροπή, μετά από τοποθετήσεις των Μελών της αποδέχτηκε ομόφωνα την παραπάνω εισήγηση και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο ΤΕΕ να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και
Ενέργειας. Μένει πλέον να δούμε αν με τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας και σε συνέχεια της παρέμβασης του ΤΕΕ, ικανοποιηθεί το αίτημά του και δοθεί ολιγοήμερη παράταση.

Τσίμας Ε. Αλέξανδρος
Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός – Πολεοδόμος Ε.Μ.Π.
4ης Νοεμβρίου 3 , Αριδαία / Τηλ: 6972355532 & 2384500153
Email: tsimas.al@gmail.com / www.tsimas.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ:

FACEBOOK ΕΔΩ & Instagram ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *