Εξοικονομώ: Άμεσα η προδημοσίευση από το ΥΠΕΝ του Οδηγού του προγράμματος

Μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η προδημοσίευση του Οδηγού του νέου «Εξοικονομώ», σύμφωνα με πληροφορίες του Insider.gr, κάτι που σημαίνει πως δεν αποκλείεται ο Οδηγός να «βγει στον αέρα» ακόμη και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Στόχος της προδημοσίευσης είναι να δοθεί από το ΥΠΕΝ η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους, αλλά και τους μηχανικούς, να προετοιμαστούν εγκαίρως για την υποβολή αίτησης για ένταξη στο καινούριο πρόγραμμα.  Έτσι, στο κείμενο που θα προδημοσιευθεί, θα περιλαμβάνονται όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου «Εξοικονομώ», οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα δικαιολογητικά, καθώς και η διαδικασία υποβολής.

«Ανοικτή» η πλατφόρμα για 1 μήνα

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, παραμένει ο στόχος για έναρξη κατάθεσης των αιτήσεων τον Οκτώβριο, με το άνοιγμα τότε της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ταυτόχρονα για όλη την επικράτεια, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στα τέλη Ιουλίου, για την παρουσίαση του νέου προγράμματος. Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός, για την «υποδοχή» των αιτήσεων, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για ένα μήνα, από τη στιγμή που θα τεθεί σε λειτουργία.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος, σημαντικός θα είναι ο ρόλος του ΤΕΕ, καθώς πρόσφατη τροπολογία του ΥΠΕΝ άνοιξε τον δρόμο ώστε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας να αναλάβει τη λειτουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας και όλα τα στάδια αξιολόγησης για την υπαγωγή και αποπληρωμή των παρεμβάσεων. Αυτό που εκκρεμεί είναι η έκδοση της Κοινής Απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία να «ενεργοποιεί» τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες του ΤΕΕ.

Σύμφωνα με την παρουσίαση των βασικών αξόνων του προγράμματος από τον κ. Σκρέκα, μαζί με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Α. Σδούκου και τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γ. Στασινό, στόχος του νέου «Εξοικονομώ» είναι η ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών συνολικής επιφάνειας 5.150.000 τ.μ. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 632 εκατ. ευρώ, κινητοποιώντας με τη μόχλευση συνολικά κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο μας: 4ης Νοεμβρίου 3, Αριδαία, στα τηλέφωνα: 6972355532 / 2384500153 και στο site μας www.tsimas.com

Τσίμας Ε. Αλέξανδρος
Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός – Πολεοδόμος Ε.Μ.Π.
4ης Νοεμβρίου 3 , Αριδαία / Τηλ: 6972355532 & 2384500153
Email: tsimas.al@gmail.com / www.tsimas.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ:

FACEBOOK ΕΔΩ & Instagram ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *